ELOKUVA ON 23.11.2021 ALKAEN KOULUJEN KÄYTETTÄVISSÄ

Elokuvan kristilliset teemat ja uskonnonopetuksen tavoitteet

JP ja murtovaras -elokuva perustuu Tytti Salon kirjoittamaan samannimiseen lastenromaaniin (Päivä, 2019). Kyse on hauskasta lastendekkarista, joka sisältää paljon hersyvää huumoria ja jännitystä. Jännittävissä tilanteissa lapsikolmikko Olli, Ruttu ja Minni laittavat käytäntöön seurakunnan kesäleirillä oppimaansa ja rukoilevat Jeesukselta apua. Näin elokuvassa käsitellään lapsenmielisesti myös kristillisiä teemoja, kuten uskoa ja rukousta.

Elokuva on eräänlainen katsaus kristinuskon vaikutuspiirissä kasvaneiden lasten elämään ja heidän kristillisiin tapoihinsa. Sen avulla oppilaat pääsevät siis näkemään, miten kristinusko näkyy monen suomalaisen lapsen elämässä nykypäivänä. Se myös tarjoaa oivia teemoja keskusteltavaksi uskontotunnilla. JP ja murtovaras -elokuvan voidaankin katsoa tukevan opetussuunnitelman uskonnonopetukselle asettamien tavoitteiden saavuttamista.

Kuinka koulu voi hyödyntää elokuvaa käytännössä?

Jos olet koulun työntekijä, pääset katsomaan ja näyttämään elokuvaa linkin kautta, jonka voit tilata sähköpostiisi tämän sivun alaosasta.  Voit myös esikatsella elokuvan ennen kuin sitä näytetään oppilaille. Voitte näyttää elokuvaa haluamallanne tavalla esim. luokkahuoneessa tai jossain isommassa salissa, mistä löytyy siihen sopiva tekniikka, kuten videotykki ja kaiuttimet. Näytöksiä voi järjestää myös yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.

Minkä ikäisille elokuva soveltuu ja kauan kestää?

Elokuva soveltuu parhaiten alakouluikäisille (erityisesti 1-4-vuosiluokille) ja sen ikäraja on 7 vuotta. Leffan kesto on 64 minuuttia.

Saako elokuvaan tekstityksiä?

Tottahan toki! Voitte valita ruotsin- tai englanninkieliset tekstitykset.

Maksaako elokuvan omatoiminen näyttäminen?

Ei maksa! Koulut ja seurakunnat voivat näyttää elokuvaa kaikissa järjestämissään tilaisuuksissa ilmaiseksi ilman erityistä lisenssiä (elokuvateatterinäytöksiä lukuunottamatta). Lukuisat sponsorit huolehtivat taloudellisesti siitä, että elokuva pystyttiin toteuttamaan – kiitos heille!

Löytyykö mainosmateriaalia?

Jep! Tämän sivun alalaidasta löydät tulostettavan A3-julisteen ja kuvia nettikäyttöön. Saa käyttää vapaasti.

Onko koululaisnäytös elokuvateatterissa mahdollista?

Kyllä! Koululaisnäytöksiä voi tilata paikalliselta elokuvateatterilta. Elokuvateattereiden näytökset ovat maksullisia ja hinta sovitaan teatterin kanssa. Lisäohjeita löydät Koulukinon sivuilta koulukino.fi. Elokuvateatterit ostavat sovittua näytöstä varten elokuvan levittäjältä niin kutsutun DCP-kopion elokuvasta. Tämän sivuston kautta löytyvä elokuvan katselulinkki ei sovellu elokuvateatterinäytöksiä varten.

Lisätietoja: Tuottaja Samuel Grönholm, 050 5164590, samuel@imagery.fi

Tilaa elokuvan linkki sähköpostiisi (vain koulujen työntekijöille)

    LADATTAVAT MAINOSMATERIAALIT KOULUJEN KÄYTTÖÖN: